Een kleur hoeft niet saai te zijn..

Color and more..


Wij beschikken over een zeer ruime expertise in het vak Color, dit met de professionele Colors van Joico. Voor elke wens hebben wij dé oplossing.

Als waardige coloristen maken wij op maat voor jou, met respect voor Uw haartype, de MatchMadeHeaven Color! Dit in combinatie met de juiste verzorging producten om de kwaliteit van je haar te behouden of te verbeteren.

Want de gezondheid van jou haar is voor ons een must !

Wist je trouwens dat één kleur niet saai hoeft te zijn ? Want wij spelen graag met kleur ! 


Onderin vind je meer uitleg over wat wij aanbieden.

Shadow Roots

Shadow Roots is een techniek die meer diepte aan het kapsel geeft, dit is ideaal voor mensen met fijne haren die meer volume en dikker haar wensen zonder hier voor een duurder behandeling te doen. Deze techniek geeft een gevoel van meer volume en geeft het effect van meer en dikker haar. Hier werken we meestal met 2 kleuren. De aanzet wordt meestal 1 tot 2 tinten donkerder gekleurd dan de lengtes, dit kan weinig tot een matig kleur verschil geven. Het is een klein kleurdetail dat toch een verschil maakt in het kapsel Uiteraard voor diegene dat het graag wat extremer hebben kunnen we metde kleur spelen. Zo kunnen we de wortel zelfs tot 3 of 4 tinten donkerder maken, en de lengtes eventueel met een fantasietint wat feller maken, zoals koper of rood. Deze techniek zou om de 5 tot 8 weken bijgewerkt moeten worden, waaronder de uitgroei en eventueel een opfrissing van de lengtes. Bij diegene dat het graag wat extremer hebben, zou de kleur regelmatiger moeten opgefrist worden (zeker met kleuren als koper en rood). Naargelang van de aantal wasbeurten en het gebruik van de juiste producten kan dit om de 2 tot 3 weken zijn.

Balayage

Voor wie graag een subtiel en natuurlijk “sunkissed” effect in het haar wenst, is deze techniek ideaal. Balayage is een Frans woord dat letterlijk vegen betekent. Uiteraard gaan wij geen vegen in het haar plaatsen.. Nee, balayage is een techniek waarbij er fijnere tot dikkere haarlokjes in de haren worden geweven die we dan zonder folie in het haar plaatsen. Met deze techniek bekomen we vaakst het natuurlijkste effect. Uiteraard kunnen de lokken en het kleureffect feller, maar hiervoor raden we dan de foilage techniek aan. Doordat we zowel fijne als dikkere lokjes kunnen plaatsen, kunnen we hier met diepte en schakeringen spelen. Omdat we hier zonder folie werken wordt dit meestal met 1 kleur, vaakst in het eigen natuurkleur, geplaatst. Deze techniek duurt ook langer dan een shadowrootstechniek. Hiervoor kan je gemakkelijk 2 tot 4 uur tellen. Qua onderhoud raden we aan om zeker niet vroeger dan 8 weken te komen, dit om het kwaliteit van je haar te behouden.

Foilaye

De foilaye is bijna net hetzelfde techniek als de balayage alleen is net dat tikkeltje anders. Deze techniek kennen de meeste onder jullie ook wel als de klassieke “mechen” en wordt tot op heden het vaakste toegepast. Wat ervoor zorgt dat deze techniek toch net iets anders is, is dat we bij deze techniek folie toepassen voor meer warmte op de haren te creëren waardoor we de haren beter kunnen oplichten, indien de klant dit wenst. Ideaal voor klanten die heel bleke lokken wensen. Deze techniek gebruiken we ook vaak bij klanten die van nature zeer donker zijn en eventueel een oplichting in het haar wensen. Ook passen wij deze techniek toe bij klanten die hun haar al eens hebben gekleurd in een donkerder kleur dan dat ze wensen. Deze techniek duurt ook langer dan een shadowroots techniek. Hiervoor kan je gemakkelijk 2 tot 4 uur tellen. Qua onderhoud raden we aan om zeker niet vroeger dan 6 weken te komen, dit om het kwaliteit van je haar te behouden.

Ombré

Ombré is het franse woord voor schaduw, en hiermee willen we dan verwijzen naar de donkere wortel. Vaakst zijn deze donkerder dan de haarlengtes en je zou het bijna kunnen vergelijken met de shadowroots maar toch zit hier er een verschil in. Bij de shadowroots wordt de wortel ook donkerder gekleurd, maar hier spreken we dan alleen over de wortel. Dit is dan ongeveer 2 tot 3 cm. Bij de ombré is de aanzet ook donkerder maar is deze groter, veel groter. Hier kunnen we gemakkelijk van 10 tot 20 cm spreken, uiteraard naargelang de lengte en de wens van de klant. Bij de ombre zien we vaak 2 kleurtinten in het haar. De aanzet is steeds donkerder dan de lengtes, de kleurverschil kan zowel subtiel als extreem en de overgang tussen de 2 kleuren gebeurt subtiel waardoor je geen lijn hebt tussen de 2 kleuren. Bij een ombre zit dan ook weinig diepte en kleurschakeringen in de haarlengtes, waardoor deze vaak 1 egaal kleur hebben. Bij een Sombré is dit wel, daarin zien we dan verschillende tinten in de haarlengtes. De kunst aan een goede Ombré is dan ook de soepele overgang tussen de 2 kleuren. Een ombré is dan ook niet alleen om er ervoor te zorgen dat de 2 kleuren mooi in elkaar vloeien. Nee, het meeste werk en techniek zit hem dan ook in de plaatsing van verschillende lokkentechniek die wij toepassen. Bij de meeste Ombre's zijn vaak de haren lichter aan de lengtes en zouden de eigen haarkleur opgelicht moeten worden, dit is vooral om een mooie, egale en het gewenste resultaat te bekomen. Om de ombre zo perfect mogelijk te hebben, gebruiken we vaak verschillende technieken. Doordat deze trend veel precisie in de techniek vraagt, neemt deze dan ook veel tijd en werk in beslag. Hier spreken we dan vaak van minimum 4 uur werk. Doordat de plaatsing van een ombré veel tijd vraagt is de kostprijs ook hoger dan de andere kleurtrends. Wat wel de voordeel hieraan is, is dat je een ombré 1x per jaar plaats of laat bijwerken, waardoor dit in prijs (op jaar basis) meestal voordeliger is dan andere technieken.

S'ombré

De sombré is het subtielere zusje van de ombré. Waar we met de ombré voor een duidelijk contrast gaan tussen de aanzet en punten, gaan we met de sombré voor een subtielere overgang van de aanzet naar de punten toe. Bij de sombré combineren we de technieken van de ombré en de foilage/balayage. Alleen zetten we de lokken niet tot tegen in waardoor de overgang van hoger en zachter is. Bij deze techniek gebruiken we zowel fijne als dikkere lokken om meer diepte en schakeringen in het haar te creëren. Die lokken worden meestal opgelicht om een mooie egale basis te hebben om daarna het gewenste kleur toe te passen. Net zoals bij de ombré vraagt de plaatsting van de sombré veel precisie in de techniek, waardoor deze ook meer tijd in beslag neemt. Hier spreken we ook van minimum 4uur werk. Doordat de plaatsing van een sombré veel tijd vraagt is de kostprijs ook hoger dan de andere kleurtrends. Wat wel het voordeel hieraan is, is dat je een sombré maximum 2x per jaar laat plaatsen of laat bijwerken, waardoor dit in prijs (op jaar basis) meestal voordeliger is dan andere technieken. Het onderhoud van een ombré of s'ombré is simpel. De meeste klanten kiezen ervoor om de kleur van hun sombré (lengtes) af en toe eens op te frissen. Dit vooral in de zomermaanden omdat deze ervoor kunnen zorgen dat de haren veel lichter worden als gewenst of wat geler kunnen worden door de zon en eventueel chloor- en zeewater. Maar dit is uiteraard snel op te lossen door af en toe een kleurshampoo te laten zetten of voor het geel weg te houden op te wassen met een zilvershampoo. Deze trend vraagt wel de juiste verzorging voor de haren. Door de oplichting van de haren zorgt dit er vaak voor dat de haren wat droger zijn als voorheen, en dit is ook volkomen normaal. Maar met de juiste producten en verzorging is dit zo hersteld, en hierover vertellen wij graag meer over tijdens de behandeling.

Grey, pastel & special colors

Wil jij je haren grijs, zalmroze, paars of in een andere gedurfde kleur ? Dat kan ! Maar hou er rekening bij dat dit veel van je haren vraagt. Ook moet je hier voldoende tijd voor uitrekken. Om 1 van deze gewenste kleuren te bekomen moeten we vaak de eigen haren oplichten. Want het belangrijk om bij deze te werken op een heel lichte kleur, zo wit mogelijk. Om dit allemaal te bekomen ontkleuren we de haren, tot ze zeer licht zijn. In sommige gevallen moeten we de ontkleuringproces herhalen om de gewenste basiskleur te bekomen. Na het ontkleuringproces kunnen we de gewenste tint op de haren toepassen. OPGELET ! Na het verven van de haren is het zeer belangrijk om de haren goed te verzorgen. Gebleekt geverfd haar vraagt veel verzorging. Het afbleken van de haren en het terug herkleuren van de haren zijn 2 chemische behandeling, waarvan 1 redelijk zwaar, dat er voor zorgen dat de haren droog, poreus en gevoeliger zijn. Daarom raden wij ook aan om de juiste shampoo (voor de kleuronderhoud en extra verzorging) , de juiste conditioner (verzorging) en masker (extra verzorging) te gebruiken. Dit doen we ook niet zomaar bij iedereen, deze trend is een hele zware behandeling voor het haar en voor de hoofdhuid. Daarom passen we deze alleen toe bij klanten met een zeer sterke haartype en bij klanten die geen allergenen hebben of gevoelig zijn. Uiteraard om de kwaliteit van de haren te behouden, gebruiken wij de beste producten die ervoor zorgen dat je haren goed beschermt worden en gebruiken we producten die weinig beschadiging aan de haren bezorgen. Hou er ook rekening bij dat deze kleuren snel zullen vervagen, daarom is het belangrijk om deze om de 2 tot 3 weken te onderhouden met een toner die wij dan toepassen. Je kunt ook de kleuren onderhouden met een kleurmasker die je bij ons steeds kan bestellen. Zoals je ook wel al gedacht hebt, is deze trend niet op 1,2,3 toegepast en vraagt deze ook wat meer tijd, en producten. Daarom is deze ook duurder dan een ‘klassieke kleuring’ of ‘shadowroots’ kleuring.